بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری در تهران
کمپ ترک اعتیاد اجباری و صحبت از بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری، دغدغه این مقاله از کمپو است. با یک بررسی که انجام شد، متوجه شدیم، از بین جامعهی معتادان، تعدادی موفق میشوند که خودخواسته با نفس خود به مبارزه بپردازند و برای ترک اعتیاد اقدام کنند. عدهای با اینکه در آرزوی بازیافتن سلامتی هستند، نمیتوانند تصمیم خود را در رابطه با ترک اعتیاد عملی کنند.
عدهای معدود نیز هستند که کاملا تا ته خط رفته و دیگر امیدی به سلامتی ندارند. این افراد معدود، همان معتادان متجاهری هستند که به واسطه اعتیاد، بیخانمان شدهاند و یک خطر جدی برای خود و اطرافیان خود در جامعه محسوب میشوند. شاید ابتدا تصور کنیم که تنها افراد گروه اول بتوانند خود را از منجلاب اعتیاد جدا کنند. ولی اینطور نیست. با اینکه نتایج ترک اعتیاد اجباری اصلا به چشم نمیاید، اگر همراه با اصلاحاتی انجام شود، میتواند مفید واقع شود.
معنی ترک اعتیاد
اعتیاد به عادتی گفته میشود که انجام آن از اختیار ما بیرون باشد و به صورت مداوم تکرار شود. عادتی که انجام ندادن آن احساس بدی را به انسان بدهد. افرادی که به مواد مخدر اعتیاد پیدا میکنند، در صورت عدم مصرف با مشکلاتی مانند خماری روبرو میشوند. بنابراین به صورت مداوم، آن را مصرف میکنند. تا حدی که اختیار خود را نسبت به خودداری کردن در برابرش از دست میدهند.
مواد مخدر هم روی روح و هم بر روی جسم ما تاثیر میگذارد. این عادت بد، هم جسم ما را به خود وابسته میکند و هم روح ما را! شاید شنیده باشید که برخی افراد ادعا دارند، در هنگام ناراحتی یا عصبانیت، با یک نخ سیگار آرام میشوند. این افراد، از نظر روانی به سیگار معتاد شدهاند. در حالی که شاید، از نظر جسمی با کنار گذاشتن آن مشکلی نداشته باشند. در نتیجه اعتیاد به مواد مخدر، به دو صورت روحی و جسمی، خود را نشان میدهد. معمولا این دو اعتیاد همراه با هم هستند.
ترک اعتیاد، به اقداماتی گفته میشود که طی آن جسم و روح از هر نوع وابستگی به مواد مخدر پاک شود. به اقداماتی که با هدف سلامت روح و جسم و آزادی آنها از مواد مخدر انجام میگیرد، ترک اعتیاد گفته میشود.
از آنجایی که اعتیاد یک فرایند ساده و آسان است، تصور میشود ترک آن نیز ساده باشد. اما این طور نیست. ترک اعتیاد پیچیدگیهای مخصوص به خود را دارد و مطمئنا درک این پیچیدگیها از کسی جز یک متخصص برنمیآید. شاید ما بتوانیم درباره ترک اعتیاد، به صورت تئوری تحقیقاتی داشته باشیم و با روشهای آن آشنا شویم؛ اما پیادهسازی این روشها و روبرو شدن با چالشهای احتمالی کار هر کسی نیست. در نتیجه برای ترک اعتیاد باید به کادر درمانی ترک اعتیاد مراجعه کرد.
حال این سوال پیش میآید که متخصصین ترک اعتیاد چه کسانی هستند؟ کادر درمانی ترک اعتیاد شامل مجموعهای متخصصین شامل پزشک، روانشناس، مشاور، روان پرستار و بعضا روانپزشک میشود. نتیجه ترک اعتیاد زمانی اثرگذار خواهد بود که فرایند ترک اعتیاد با همکاری این کادر درمانی با هم انجام شود.
ترک اعتیاد اجباری
ترک اعتیاد اجباری به نوعی از ترک اعتیاد گفته میشود که فرد بدون تمایل و خواسته خود برای درمان وارد کمپ ترک اعتیاد اجباری میشود.
این افراد که ممکن است به طرق مختلفی وارد کمپ ترک اعتیاد اجباری شوند، با توجه به شیوه انتخابی برای ترک اعتیاد شروع به درمان میکنند.
گرچه این فرهنگسازی انجام شده که معتاد بیمار است و مجرم نیست، در رابطه با افرادی که برای ترک اعتیاد خود اقدامی نکرده و به واسطه اجبار وارد مراکز شدهاند، این فرهنگسازی به درستی انجام نشده است. هنوز نگاهها کمی متفاوت است. دلیل این تفاوت دیدگاه، چند مورد است که باید تحت بررسی بیشتری قرار بگیرند:
- نگاه قانون به عدم اقدام برای درمان اعتیاد: طبق ماده 15 قانون مبارزه با مواد مخدر، فرد دارای اعتیاد باید اقدام به درمان اعتیاد کند و در این صورت مجرم تلقی نمیشود؛ بلکه بیمار است. اما ماده بعد از این قانون، یعنی ماده 16 میگوید فردی که اقدامی برای ترک اعتیاد ماده قبلی را نقض کرده است و مجرم شناخته میشود. در نتیجه افرادی که به صورت اجباری به مراکز ترک اعتیاد فرستاده میشوند، تحت پوشش ماده 15 قانون مبارزه با مواد مخدر قرار نمیگیرند و به مراکز اجباری ترک اعتیاد فرستاده میشوند.
- عدم همکاری بیمار با کادر درمانی: بیمار در کمپ ترک اعتیاد اجباری، نسبت به بیماران کمپ ترک اعتیاد اختیاری، همکاری کمتری از خود نشان میدهند و مسلما این امری، طبیعی است. کادر درمانی کمپ ترک اعتیاد اجباری، باید نسبت به این امر طبیعی درک بالایی داشته باشند و اقدامات صحیحی در راستای همکاری فرد انجام دهند. در صورتی که نیروی بکار گرفته شده در کمپ تخصص کافی نداشته باشند و این موضوع را درک نکنند، به فرد دارای اعتیاد به چشم یک فرد خطاکار و مجرم نگاه خواهند کرد که نگاهی کاملا غلط است.
از بجث قانونی این قضیه که بگذریم، باید گفت همهی مبتلایان به اعتیاد، چه آن دسته از افراد که برای ترک اقدام میکنند و چه افرادی که اقدامی برای ترک اعتیاد انجام نمیدهند، بیماراند. نگاه درستتر این است که معتادان متجاهر در درجه شدیدتری از بیماری اعتیاد قرار دارند و نیاز به درمان تخصصیتری دارند.
انواع ترک اعتیاد اجباری
افرادی که برای ترک اعتیاد در مراکز ترک اعتیاد بستری میشوند، سه گروهاند:
- گروه اول: بهترین حالت ترک اعتیاد این است که این اقدام به خواست و تمایل فرد انجام شود. همانطور که در مقدمه بیان کردیم، عدهای از افراد معتاد شانس این را دارند که قبل از این که در باتلاق اعتیاد فرو بروند، خود را از آن بیرون بکشند. این افراد، به طریقی انگیزهی ترک اعتیاد را در خود ایجاد کرده و با مراجعه به کمپ ترک اعتیاد اختیاری، به آن ثمر میبخشند.
- گروه دوم: عدهای دیگر نیز با اینکه درگیر اعتیاداند، این شانس را دارند که از حمایت خانواده برخوردار باشند. خانواده این افراد، معمولا با در دست داشتن مجوزهای قضایی به بستری آنها در مراکز ترک اعتیاد اقدام میکنند. این نوع از ترک اعتیاد که ترک اعتیاد اجباری نامیده میشود، گرچه نسبت به ترک اعتیاد اختیاری شانس موفقیت کمتری دارد، اما اگر به درستی و حسابشده انجام شود، میتواند اثربخش باشد.
- گروه سوم: عدهای دیگر از افراد که معمولا نه از انگیزه کافی برای ترک برخوردارند و نه از حمایت خانواده، بیشتر در معرض خطر قرار دارند. این افراد نیز، در اماکن عمومی توسط نیروی انتظامی دستگیر شده و به کمپ ترک اعتیاد اجباری مخصوص به خود انتقال مییابند.
واژه ترک اعتیاد اجباری را برای ترک مواد مخدر گروه دوم و سوم به کار میبریم. ترک اعتیاد اجباری با توجه به عدم تمایل و همکاری فرد، کاری بسیار تخصصیتر و مشکلتر است.
انواع کمپ ترک اعتیاد اجباری
کمپ ترک اعتیاد اجباری نیز مانند کمپ ترک اعتیاد اختیاری دارای انواع دولتی و خصوصی و فوق خصوصی است. انتخاب کمپ ترک اعتیاد از جانب معتادان متجاهر دستگیرشده توسط نیروی انتظامی وجود ندارد. اما خانوادههایی که قصد دارند یکی از افراد خانواده خود را در کمپ ترک اعتیاد اجباری بستری کنند، میتوانند هر یک از این انواع کمپ ترک اعتیاد را انتخاب کنند. مسلما انتخاب نوع کمپ ترک اعتیاد اجباری، با توجه به موضوعات مختلفی باید انجام شود. از جمله این عوامل تاثیرگذار در انتخاب، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شرایط روحی فرد
- شرایط مالی خانواده
ویژگیهای بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری
بهترین کمپ ترک اعتیاد باید مسائلی را در خود رعایت کند، بهتر است این مسائل را به طور موردی با هم بررسی کنیم:
- بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری، مرکزی است که بتواند قبل از شروع درمان اعتیاد، انگیزه را برای ترک اعتیاد در بیمار ایجاد کند. یعنی بیشتر و قبلتر از انجام هر اقدامی، روی ایجاد انگیزه تمرکز کند.
- بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری، مرکزی است که در آن به فرد در حال ترک اعتیاد اجباری، نگاه مجرمگونه نداشته باشد و به او به چشم بیماری با حال وخیم بنگرد.
- کادر درمانی بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری باید کاملا با افراد بستری شده مانند یک بیمار رفتار کنند و هیچ گونه خشونت و بیاحترامیای نسبت به بیماران نداشته باشند.
- بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری، مرکزی است که خدمات پزشکی و روانشناسی و رفاهی آن در حد قابل قبولی باشد و کادر درمانی و خدماتی مرکز، به خوبی با روحیات این نوع از بیماران اعتیاد آشنایی داشته باشند.
- بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری مرکزی است که دوره درمان و روش درمانی با توجه به شرایط، سن و وضعیت و نوع و میزان اعتیاد انتخاب شود. برخی از مراکز برای همهی بیماران خود یک نسخه مشابه میپیچند که اصلا عاقلانه نیست.
مسلما داشتن مجوز نیز لازمهی اصلی بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری است. نظارتهای کافی باید روی عملکرد این چنین مراکزی وجود داشته باشد و از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
خطرات ترک اعتیاد اجباری
اگر درباره کمپ ترک اعتیاد شایعات مختلفی شنیدهاید از صحت آنها نیز مطمئن هستید، از این موضوع نیز مطمئن باشید که اکثر این اخبار مربوط به کمپ ترک اعتیاد اجباری است. معمولا، مراکز ترک اعتیاد اجباری شرایط مناسبی ندارند.
اگر بخواهیم به کل قضیه ترک اعتیاد اجباری نیز نگاهی کلی بیاندازیم، خواهیم دانست که این قضیه به شکلی که در اجتماع ما شایع شده است، از پایه اشتباه است. این که فردی را مانند آدمربا بدزدند و به مرکز فاقد صلاحیت ارسال کنند، کاملا اشتباه است و بیمار دارای اعتیاد را با خطرات جدی مواجه خواهد کرد. از جمله این خطرات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عوارض استفاده از روشهای غیراستاندارد: اگر مرکز ترک اعتیاد اجباری مرکز معتبر و استانداردی نباشد، کادر درمانی درستی ندارد و در نتیجه از روشهای غیراستاندارد برای ترک اعتیاد بیمار استفاده میکند. روشهایی که عوارض متعددی به همراه دارند.
- عدم نتیجه موفق در ترک اعتیاد: معمولا در کمپ ترک اعتیاد اجباری، توجهی به درمان روحی فرد نمیشود و فقط روی پاکسازی جسم از مواد مخدر تمرکز میشود. در صورتی که بخش اعظمی از درمان اعتیاد، مربوط به درمانهای روحی است که اگر روح و روان فرد درمان نشود، درمان جسمی هیچ فایده و نتیجهای نخواهد داشت.
- برگشت به سمت اعتیاد با شدت بیشتر: تاثیر مواد مخدر بر بدن طولانی مدت است. اگر درمان اعتیاد به صورت درست انجام نگیرد، بعد از مرخص شدن بیمار، اعتیاد او دوباره شروع خواهد شد. چه بسا شدت اعتیاد به خاطر دور بودن اجباری از مواد و کشش بدن، بیشتر هم بشود.
- بیاعتمادی فرد به درمان اعتیاد: فرد دارای اعتیاد اگر یک بار در یک کمپ ترک اعتیاد اجباری غیراستاندارد بستری شود و با شرایط سخت ترک اعتیاد مواجه شود، اعتماد خود را از کمپ ترک اعتیاد از دست میدهد. اگر این فرد درمان نشده باشد و دوباره درگیر اعتیاد شده باشد، نسبت به اقدام دوباره دلسرد میشود و برای ترک، اقدام نمیکند.
- آسیبهای جسمی: یکی دیگر از مواردی که ممکن است در کمپ ترک اعتیاد اجباری غیراستاندارد رخ بدهد، آسیبهای جسمی است که از جانب کادر درمانی (که نمیتوان نام کادر درمانی را به آنها نسبت داد) به افراد در حال ترک وارد میشود. اخبار ناراحتکننده و نگرانکنندهای از جمله کتک و آسیبهای جسمی و حتی مرگومیر از این مراکز به گوش میرسد.
- آسیبهای روحی: در پی برخورد نادرست در این مراکز، فرد ممکن است دچار آسیبهای روحی شود. آسیبهایی که زندگی او را بیش از پیش به خطر میاندازند.
نتیجه ترک اعتیاد اجباری
نتیجه ترک اعتیاد، در اکثر مراکز ترک اعتیاد اجباری اصلا رضایت بخش و خوشآیند نیست. در رابطه با این مراکز، باید گفت که اگر آسیب بیشتری به بیمار دارای اعتیاد وارد نکنند، باید قدردانی و تشکر شوند. اما این آمار درباره کمپ ترک اعتیاد اجباری استاندارد و تحت نظارت، کمی امیدوارکنندهتر است. گرچه نتیجه ترک در بیماران اجباری حتی در این مراکز، به اندازه نتیجه ترک در بیماران اختیاری نمیرسد، اما نمیتوان از میزان عملکرد مثبت آنها نیز چشمپوشی کرد.
در نتیجه، نمیتوان به طور کلی درباره عملکرد این نوع از مراکز نظر کلی داد. چرا که در این صورت، عملکرد مثبت آن تعداد اندک کمپ ترک اعتیاد اجباری استاندارد، به پای عملکرد منفی تعداد مراکز غیر استاندارد خواهد سوخت.
نقش خانواده در نتیجه ترک اعتیاد اجباری
شاید مخاطب مقاله “بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری” خانوادهها باشند. چرا که معتادان متجاهری که توسط نیروی انتظامی به کمپ ترک اعتیاد اجباری فرستاده میشوند، اصلا این مطلب را نخواهند خواند. در نتیجه ما در این قسمت به نقش خانواده در نتیجه ترک اعتیاد اجباری خواهیم پرداخت.
یکی از راههای ورود به کمپ ترک اعتیاد اجباری، اجبار از سوی خانواده است. خانواده میتواند با مراجعه به مراجع قضایی برای بستری فرد دارای اعتیاد اقدام کند و او را در یک کمپ ترک اعتیاد اجباری تحت درمان قرار دهد. حتی اگر او میلی به ترک اعتیاد نداشته باشد. با توجه به مشکلات و خطراتی که برای ترک اعتیاد اجباری مطرح کردیم، تا کنون اهمیت کمپ ترک اعتیاد اجباری، برای شما نمایان شده است.
برای اینکه بتوانید نتیجه دلخواه خود را از بستری در کمپ ترک اعتیاد اجباری دریافت کنید، باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید و در عمل نیز این نکات را لحاظ کنید:
- قبل از هر گونه اقدامی به دنبال بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری باشید. به هیچ وقت با دستان خود زندگی عزیزتان را سیاهتر نکنید. هر گونه اقدام نادرستی در زمینه انتخاب کمپ میتواند موجب آزار و اذیت و تشدید اعتیاد فرد را ایجاد کند.
- اگر به بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری مراجعه کرده باشید، میتوانید با خیالی آسوده، کار را به کاردان بسپارید و شاهد نتایج اثربخش آن باشید. اما در موارد مراجعه به مراکز نامعتبر، نباید انتظار خاصی از درمان بیمار داشته باشید. انتخاب کمپ ترک اعتیاد اجباری، مهمترین مسئله در ترک اعتیاد اجباری محسوب میشود.
- در انتخاب کمپ تنها به مجاز بودن آن بسنده نکنید. چرا که خیلی از مراکز مجاز نیز در زمنیه ترک اعتیاد اجباری، عملکرد خوبی ندارند.
- قبل از هر گونه اقدام قانونی، با یک روانشناس خبره مشورت کنید. میتوانید از مشاوره روانشناس مرکزی که انتخاب کردهاید استفاده کنید. در این جلسه مشاوره، تمامی شرایط جسمی و روحی فرد را توضیح دهید تا مشاور به خوبی بتواند شما را راهنمایی کند. برخورد شما با بیمار باید کاملا تحت نظر روانشناس انجام بگیرد. روانشناس خبرهای که در بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری فعالیت میکند، تجربه زیادی در برخورد با افراد معتاد اجباری دارد و بهتر از هر کسی شما را راهنمایی خواهد کرد.
- گاهی با استفاده از مشاوره روانشناس میتوانید قبل از بستری انگیزه ترک اعتیاد را در فرد ایجاد کنید یا برای آن زمینه سازی مناسبی انجام دهید.
- همواره به این نکته توجه داشته باشید که هر اقدامی باید در راستای سلامت بیمار انجام شود و اقدامات ما نباید موجب وخیمتر شدن اوضاع گردد. در نتیجه از هر گونه اقدام خودسرانه در برخورد با بیمار دارای اعتیاد اجتناب کنید.
هزینه کمپ ترک اعتیاد اجباری
درباره هزینه ترک اعتیاد اجباری باید مشخص کرد که منظور شما از ترک اعتیاد اجباری کدام مورد است. هزینه کمپ ترک اعتیاد ، توسط مراکز مختلف به دو صورت برآورد میشود:
- ترک اجباری با هزینه رایگان: معمولا معتادان متجاهری که توسط نیروی انتظامی جمعآوری میشوند، تحت حمایت دولت و به صورت رایگان درمان میشوند.
- ترک اجباری با پرداخت هزینه: اگر خانواده برای ترک اعتیاد اجباری اقدام کرده باشد، با توجه به نوع کمپ انتخابی هزینهها با هم تفاوت دارد.
مراکز دولتی برای درمان بیمار، هزینه مناسبی دریافت میکنند. هزینههایی که اکثر خانواده ها میتوانند آن را بپردازند. اما زمانی که پرداخت هزینه کمپ ترک اعتیاد دولتی نیز برای خانواده بیمار دشوار باشد، دولت بخشی از هزینهها را به عنوان کمک هزینه تقبل میکند و درباره خانوادههای بیبضاعت ممکن است کل هزینه را متقبل شود.
زمانی که خانواده قصد دارد بیمارش را در مراکز خصوصی بستری کند و هزینه کافی مراکز خصوصی کمپ ترک اعتیاد اجباری را ندارد، میتواند هزینه درمان را در چند قسمت و در مقاطع زمانی مشخصی پرداخت کند. البته باید قبل از اقدام به بستری از امکان قسطبندی هزینهها در کمپ ترک اعتیاد اجباری اطمینان پیدا کرد. چرا که تمامی مراکز، به این صورت عمل نمیکنند و ممکن است کل هزینه را به صورت یکجا درخواست کنند.
آدرس بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری
اگر به دنبال آدرس بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری هستید، باید تحقیقات کافی انجام داده باشید. یکی از مراجع معتبر برای اطلاع از این نوع مراکز، بهزیستی است. شما با مراجعه با بهزیستی، میتوانید مراکز معتر ترک اعتیاد استان محال زندگی خود را بیابید. یکی دیگر از مراجع معتبر در زمینه معرفی مراکز ترک اعتیاد، کمپتو است. ما در این کمپتو مختفریم تا شما را با بهترین کمپ ترک اعتیاد اجباری آشنا کنیم. برای مرکز مشاوره و ترک اعتیاد رایگان و اطلاع از هزینهها همین الان با ما تماس بگیرید.