ترک اعتیاد شیشه
شیشه تا چند سال پیش زیاد به گوشمان آشنا نبود و بیشتر افراد با فکر وابستگی نیاوردن این مواد به آن گرفتار شدند ولی با ترک اعتیاد در کمپ مشکل خود را حل کردند .
کمپ ترک اعتیاد کجاست؟
مراکز مختلفی برای ترک اعتیاد وجود دارند که از جمله آن ها می توان به کمپ ترک اعتیاد شیشه اشاره داشت . این کمپها مکانی برای اقامت فرد معتاد تا زمان تکمیل دوره بهبودی هستند. روشهای مختلفی در درمان اعتیاد در این مراکز مورد استفاده قرار میگیرند. مرسومترین روش ترک اعتیاد در کمپها ترک ناگهانی ( سقوط آزاد ) است. ترک ناگهانی در بین افراد درگیر در این حوزه به نام ترک یابویی شناخته میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع روشهای ترک اعتیاد کلیک کنید.
کمپ ترک اعتیاد خدماتی همچون ترک هروئین، ترک تریاک، ترک شیره، ترک کوکائین، ترک ب 2 ، ترک شیشه، ترک متادون، ترک ترامادول، ترک گل، ترک قارچ و … را ارائه میدهند. امروزه روشهای نوینی وجود دارد که افراد میتوانند بدون مراجعه به کمپهای ترک اعتیاد و در خانه بدون اینکه کسی متوجه شود اعتیاد خود را ترک کنند. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی تماس بگیرید.
اهداف مراکز و کمپهای ترک اعتیاد
لازم است در مراکز ترک اعتیاد و کمپ ترک اعتیاد اهدافی در نظر گرفته شود و به آنها عمل شود . یکی از مهم ترین امکاناتی که لازم است برای افراد معتاد فراهم شود ، فضایی آرام ، محیطی مناسب و سرشار از احترام برای بیماران است تا توان گذشته خود را بازیابند . فضای کمپ ها باید به گونه ای باشد که فرد مصرف کننده احساس تحقیر شدن نداشته باشد و انگیزه لازم برای ترک ماده مخدر را به دست آورد .
دومین هدف عاری بودن مرکز از هرگونه مواد اعتیاد آور است ؛ به گونه ای که فرد نتواند به هیچ نحوی به مواد دسترسی پیدا کند . از هدف های دیگر این است که فرد امکان ملاقات و دیدار با خانواده و دوستان خود را داشتهباشد . آخرین هدفی که لازم است کمپ های ترک اعتیاد به آن توجه کنند ، فراهم کردن امکانات آموزشی در زمینههای تقویت مهارتهای ارتباطی و مهارت های حل مسئله است .
چرا که بسیاری از افراد معتاد به هنگام مواجهه با مشکلات به سمت مواد مخدر گرایش پیدا کرده اند . لازم است کمپ ترک اعتیاد برنامه های درمانی را به گونه ای تنظیم کنند تا خطر بازگشت به مصرف در معتادان به صفر برسد . متاسفانه اغلب کمپ های ترک اعتیاد به موارد ذکر شده پایبند نیستند .
نحوه درمان فرد بیمار که دچار توهمات شده با مصرف شیشه در کمپ ترک اعتیاد چگونه است ؟
اکثر افرادی که اعتیاد به شیشه دارند دارای توهمات دیداری و شنیداری همینطور هذیان گویی هستند که البته با شرایط مصرف شدت آن کم و یا زیاد می باشد . کسانیکه دارای شدت توهمات کمتری هستند معمولا طی دوره درمانی ۲۱ روزه و با قطع مصرف مواد محرک و با گذشت زمان فرد بیمار به حالات اولیه خود برمیگردد و به درمان خود ادامه میدهد تا زمان ترخیص .
اما فرد بیمار که توهمات او شدت زیادی دارد در طول دوره اول درمان همچنان با همان شرایط باشد با تایید پزشک مرکز و روانشناس جهت ویزیت به دکتر روانپزشک ارجاع داده میشود و با نسخه داروی دکتر متخصص دوره دوم درمانی در مرکز با دارو تجویز شده جهت رفع اختلال ها ادامه پیدا میکند و نهایتا تا دوره سوم اما چنانچه این اختلال و توهمات طی سه دوره همچنان برطرف نشود به خانواده بیمار و روانپزشک اطلاع داده میشود چراکه جهت ادامه درمان با نظر دکتر متخصص به خارج از مرکز به بیمارستان تخصصی انتقال داده می شود.
شیوه مصرف شیشه
- روش دودکردن : یک روش فوری و آنی که میتواند روند اعتیاد را تسریع نماید .
- روش خوراکی : همراه بامشروبات الکلی استفاده می شود .
- روش دماغی : مواد محرک عمدتا توسط بینی کشیده می شوند (به کمک پیپ یا دودکردن ساده بوسیله حرارت دادن به حباب لامپ خودرو) .
- روش تزریق : خطرناکترین روش است .
اثرات شیشه بر روی مغز
اثرات بسیار مخرب شیشه که در کمپ ترک اعتیاد شیشه برای شما توضیح داده شده است ، در سیستم اعصاب مرکزی سلولها یارشته های عصبی مستقیم به همدیگر متصل نیستند بلکه بوسیله فضای بسیار کوچکی بنام سیناپس بهم وصل می شوند . برای انتقال پیام عصبی از یک سلول به سلول دیگر وجود دو میانجی سلول عصبی بنام سروتونین و دوپامین در فضای سیناپس ضروری است . مصرف شیشه باعث افزایش ترشح این دو ماده می شود ( تا 10 برابر) که شخص مصرف کننده در ابتدا علائم بسیار خوشی را تجربه می نماید مثل احساس قدرت ، ریسک پذیری ، نترسیدن ، پرحرفی ، صمیمی بودن با خانواده ، افزایش میل جنسی ، بی خوابی ، خیره شدن بریک نقطه ، شعرخوانی و رقص طولانی و…
به علت ترشح زیاد مواد میانجی از انتهای اعصاب ، بعد از مدتی اعصاب تحلیل رفته و مغز نمی تواند کار طبیعی خود را انجام دهد در نتیجه احساس سرخوشی معمولا با افت سریع روبرو می شود و بیمار بخاطر ترس از عوارض مصرف نکردن (سر درد شدید، لرزش، بیقراری)، اقدام به مصرف مجدد می کند ، به این ترتیب پس از مدتی مصرف شیشه تبدیل به اعتیاد می شود .
عوارض بلند مدت شیشه
- افکار خودکشی ، وسواس شدید ، پرخاش گری
- کم خونی بدلیل خونریزی ، آسیب به کلیهها در اثر فشار خون بالا
- رهاکردن دوستان پیشین بعلت بدبینی به آنها
یکی از عوارض طولانی مدت مصرف شیشه ( پس از 6 ماه) اختلال در دریچه پروستات است که ادرار و اسپرم باهم دفع میشوند و اختلال در روابط جنسی بوجود می آید .
جنون شیشه مهمترین عارضه روانی مصرف طولانی مدت شیشه است . بیمار به دقت اطراف خود را زیر نظر می گیرد و در بسیاری از موارد از پنجره با دوربین یا بدون دوربین اوضاع را در نظر می گیرد . بعد از مدتی این وضعیت برعکس می شود و این بار فکر می کند همه او را زیر نظر دارند و نسبت به همه چیز بدبین می شود . فکر می کند دیگران او را زیر نظر دارند و پنجره ها را می پوشاند ، حتی روزنه را از بین میبرد ( مثل روزنه پریز برق ) و هزاران دلیل می تراشد . به اعضای خانواده شک می کند و تهمت های اخلاقی می زند . در اثر توهم شدید صداها را می بیند و رنگ ها را می شنود . در اثر بدبینی شدید به دیگران یا خودش آسیب می زند . اگر مصرف شیشه همراه با الکل باشد فرد به کارهای بی شرمانه دست می زند .
چگونه به فرد وابسته به شیشه کمک کنیم؟
با وجود این واقعیت که سوءمصرف طولانی مدت این مواد اعتیادآور مشکلات جسمانی بی شماری به بار می آورد ، گزینه های درمانی در کلینیک ترک اعتیاد و روانپزشکی دکتر جوادی این قابلیت را دارند که فرد را از شر مواد مخدر نجات دهند . داستان های زیادی دربارهی ترک اعتیاد شیشه یا متامفتامین وجود دارد ، که بسیاری از آن ها شروع یکسانی دارند ؛ بیماری برای درمان خود کمک گرفته است . اگر می خواهید بدانید که چگونه می توان به فرد وابسته به مواد اعتیاد آور کمک کرد ، فهماندن این واقعیت به آن ها که مصرف کننده هستند ، اولین گام است . بعضی اوقات تا افراد متوجه مشکل ساز شدن رفتار خود نشوند ، نمی توانند شیشه را ترک کنند .
دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود فرد در همان بار اول به سوءمصرف شیشه رو بیاورد ، شاید این باور وجود داشته باشد که برای مقابله با احساسات راه دیگری غیر از سوءمصرف مواد نیست . مسئلهی مهم این است که برنامه درمانی سم زدایی شیشه باید مختص به شرایط جسمی و روحی فرد مصرف کننده باشد .
علائم مصرف شیشه
یکی از علائم مصرف شیشه بی خوابی می باشد . بار ها دیده شده است افرادی که شیشه مصرف می نمایند دچار بی خوابی های شبانه و عدم آرامش بوده و مرتباً کانال تلویزیون را عوض می نمایند . از جمله علائم ظاهری که سریع قابل تشخیص است ، از دست دادن وزن در معتادان به شیشه می باشد . با مصرف زیاد از این ماده ضربان قلب و در پی آن تعداد تنفس افزایش یافته و فرد دچار تپش قلب می شود . این پدیده در نهایت منجر به بالا رفتن دمای بدن و فشار خون شده و شخص احساس گرما می کند . شخصی که به این مرحله رسیده است آب بسیار نوشیده و دارای ضربان قلب نا منظمی خواهد شد . در صورت عدم دسترسی به مواد وی بسیار نا آرام و پرخاشگر شده و امکان دارد دست به خشونت بزند . از دیگر علائم مصرف شیشه عبارتاند از:
- اضطراب
- گیجی
- توهم
- لرزش اندام ها
- تشنج
- ایست قلبی
- مرگ
مراحل ترک شیشه
حدود دو هفته اول قطع مصرف شیشه علائم روانی ترک، ظاهر میشود ولی علائم جسمی مثل بی خوابی و بد خوابی (برای آگاهی بیشتر میتوانید به مقاله بیخوابی بعد از ترک اعتیاد مراجعه کنید)، کلافگی ، عصبانیت ، افزایش اشتها و… در بیمار دیده می شوند . ورزش های آرام بخش ، دوش با آب گرم و راه رفتن در فضای آزاد مفید هستند . بیمار ممکن است در این مرحله بدلیل بهبودی نسبی از ادامه درمان منصرف شود که باید او را به ادامه درمان تشویق نمود .
حدود 45 روز تا 5 ماه پس از قطع مصرف، مغز شروع به ترمیم آسیب وارده میکند و علائم ناخوشایندی مثل غم، ترس و نا امیدی به سراغ بیمار می آیند . در این مرحله نیز فعالیتهای سرگرم کننده مثل باغبانی ، گل کاری ، سفال گری ، شنا و… مفید هستند . اگر این مرحله با موفقیت طی شود بسیار مهم است .
بعد از 5 ماه مغز تقریبا ترمیم می شود و بیمار بهتر است آگاهی لازم کسب نماید زیرا گاهی وسوسه می کند . عمل به این شعار “دوری از زمین بازی ، توپ بازی و یار بازی” در این مرحله بسیار مهم است .
در کمپ ترک اعتیاد شیشه (مدرن ترین و بهترین کمپ ترک اعتیاد تهران) علاوه بر کمک به فرد معتاد به شیشه برای قطع مصرف این ماده محرک به خانواده ها نیز آموزشهای لازم جهت همراهی با فرد مصرف کننده داده می شود .
ویژگی های کمپ ترک اعتیاد شیشه خوب
اولین نکته مهم برای انتخاب کمپ ترک اعتیاد ، داشتن مجوز از سازمان بهزیستی است . با این حال با وجود نکاتی که ذکر شد تحقیق بیشتر جهت شناسایی کمپ مناسب ضروری است . برای انتخاب یک کمپ ترک اعتیاد مناسب پرس و جو درباره روش های مورد استفاده در آن و تجربه آن کمپ در داشتن نمونه های موفق ترک توصیه می شود . کادر درمانی متخصص و مجرب به ویژه حضور روانشناس ویژگی است که در یک کمپ ترک اعتیاد مناسب حتما باید وجود داشته باشد .
استاندارد های مختلفی از جمله امکانات رفاهی ، بهداشتی ، و فضای کافی برای کمپ ترک اعتیاد نیز از سوی بهزیستی مشخص شده است که می توانند در انتخاب کمپ مناسب مؤثر باشند . مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی با برخورداری از مشاوران متخصص در زمینه ترک اعتیاد خدمات درمانی و مشاورهای ارائه می دهد . توجه داشته باشید که ترک خود سرانه یا ترک در کمپ ها ممکن است موفقیت آمیز به نظر برسد ، اما همواره شمار بسیار زیادی از افراد بعد از ترک به مصرف مواد باز می گردند . بهرهمندی از خدمات مشاورهای احتمال عود مصرف را به میزان زیادی کاهش می دهد .
کلام آخر
همچنانکه قبلاً به آن اشاره کردیم در حال حاضر در میان درمانهای مواد مخدر، مواد محرک از جمله شیشه یکی از مشکلترین روند های درمانی را دارند که توسط یک تیم مجرب میتواند صورت بگیرد .روند درمانی حین این بیماری به عوامل مختلفی مانند مدت زمان مصرف ،مقدار مصرف ،نوع و روش مصرف در افراد مختلف متفاوت است.
پس از تمامی اینها فرد باید نوسط یک روانپزشک به طور تخصصی مورد روان درمانی قرار بگیرد و به طور موازی با تمامی این روند های درمانی خانوادهها نیز باید مهارت ها و آموزش های کافی را کسب کنند. ما در کمپ ترک اعتیاد همت بهترین شرایط را برای درمان این بیماری فراهم کرده ایم .
از این که ما را تا آخر این مطلب همراهی کردید از شما سپاس گزاریم همچنین نظر یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما در میان بگذارید